Різдвяні свята принесуть неприємний «сюрприз» львівським пенсіонерам: їм дозволять їздити безкоштовно у маршрутках лише з 11.00 до 16.00 та після 20.00. Відповідне рішення ухвалили в Асоціації автомобільних перевізників Львівщини, передає ІА Syla.news.

За словами керівника АТП 14630 Ігоря Самардака, багато пасажирів скаржаться на переповнені у годину пік автобуси, або ж на те, що «забитий» транспорт не зупиняється на автобусних зупинках. При цьому безкоштовним правом проїзду, за рішенням Львівської міської ради, користується ледь не 50% населення міста.

Щоб розвантажити маршрутки, було вирішено позбавити пенсіонерів права на безоплатне користування громадським транспортом у години, коли основна частина населення прямує на роботу або ж з неї.

Пільговики, транспорт у Львові та області й інше)))

Перевізники возитимуть пільговиків із 1 січня за свій кошт. Таку домовленість маємо із Львівською облдержадміністрацією. Усі деталі – у відео представників Асоціації перевізників Львівщини. Головні тези: • 50% пасажирів мають пільги на проїзд, транспорт може цього не витримати; • Перевізники можуть скоригувати час проїзду пільговиків у Львові; • Приватні перевізники не в стані купити нові автобуси; • Перевозитимуть кілька категорій пільговиків; • Обласна влада має компенсувати видатки перевізників на пільговий проїзд до 1 березня; • В районах Львівщини пільговий проїзд має оплатити районна влада; • Перевізники не хочуть мати справу із оплатою проїзду – це функція влади; • Треба вдосконалити і закони про транспорт – вони застаріли; • Є невідповідність в розподілі компенсації за перевезення пільговиків між автобусами і електротранспортом; • Трамваям/тролейбусам в місті виділяють у 10 разів більше коштів на пільговиків. таких пасажирів у автобусах не менше; • Детальніше про перевезення пільговиків у Львові: перевізники, можливо, змушено обмежать пересування пенсіонерів термінами із 11 до 16-ї год. і після 20:00.

Geplaatst door ЛОО ВГО "Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників" op Donderdag 26 december 2019

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Разом із тим, громадяни, які мають право на безкоштовний проїзд за законом України, зможуть користуватися ним без змін і надалі. Це учасники бойових дій, інваліди зору та одна супроводжуюча особа, діти-сироти. Також безкоштовно у години пік перевозитимуть дітей шкільного віку.

Знайти кошти на компенсацію перевізникам пільгового перевезення населення у міськраді мають до 1 березня.

Нагадаємо, раніше різке підвищення тарифів за проїзд пересадить городян на велосипеди.

Також Знай.uа писав, що у Сумах маршрутки почали вбивати пенсіонерів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у Києві - ПП з громадським транспортом, - перші подробиці.

Нагадаємо, що у Львівській області перевізники, які працюють на регіональних маршрутах, мають намір оголосити про скасування безкоштовного проїзду для пільгових категорій населення.