У Львові в п'ятницю, 27 грудня, очікується похмура і сніжна погода. Мокрий сніг, торкнувшись мерзлої землі, перетвориться в крижану кірку: львів'янам варто бути обережними на вулицях, уникаючи падінь. Про це попередили на сайті Sinoptik.

Метеорологи відзначають, що вдень повітря прогріється до + 2 градусів вище нуля. Вночі можливі заморозки до 1 градуса морозу.

найтеплішим цей день був у Львові в 2004 році, тоді термометри показали Найтепліше у Львові було в цей день у 2004 році – до 7 градусів тепла, а найхолоднішим – у 1996 році, до 22 градусів морозу.

Погода в Україні 27 грудня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав святого Фікса, а також шанував пам'ять святих Левкия і Калинник.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Вважалося, що до 27 грудня вже повинна встановитися справжня зимова погода – зі снігом, морозом та ожеледицею. Помічали, що світловий день потроху починає додаватися, знаменуючи наближення весни.

Якщо повітря ставав більш прозорим, це означало, що на наступний день стане холодніше. Гнізда куріпок, розташовані ближче до людського житла, означали наближення довгої і суворої зими. Якщо тетеруки й куріпки злітають з дерев, ховаючись в глибині лісу, то в найближчі кілька годин почнеться сильний сніговий буран.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.