Погода у Львові 21 грудня очікується похмура. Зранку буде йти дощ, але до обіду він вщухне. Після цього він знову вдався ввечері, і вже не буде вщухати всю ніч. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря підніметься до 12 градусів тепла, вночі опуститься до 5 градусів вище нуля.

За останні 130 років 21 грудня у Львові найтепліше було у 1958 році, до 12,5 градусів тепла. Найхолодніше було в 1948 році, більше 19 градусів морозу.

Погода в Україні 21 грудня, Укргідрометцентр

Згідно з народними повір'ями, 21 грудня відзначали іменини Патапии і Анфіси.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Свята Анфіса завоювала в народі прізвисько «Рукодільниця», так як в цей день молоді дівчата бралися за шиття. Вважалося, що якщо на Патапия гілки дерев покривав іній, то варто очікувати рясний урожай яблук і груш.

Крім того, якщо гілки гнулися під вагою сніг взимку, то влітку вони будуть гнутися під вагою фруктів.

Грім у цей день чули вкрай рідко, але якщо таке траплялося, то знали – варто чекати сильного поривчастого вітру. Якщо на початку зими йде сильний сніг, то на початку літа почнеться сильний дощ. Паморозь – передвіщає сильний снігопад. Якщо спекотним був липень, то в грудні буде морозно.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.