У Львові незвичайні «квартиранти» оселилися на одному з міських балконів. Про те, що тисячі кажанів знайшли собі затишний притулок поблизу людського житла, стало відомо зі слів старшого наукового співробітника Інституту екології Карпат Андрія-Тараса Башти.

На своїй сторінці у соцмережі Facebook науковець повідомив про надзвичайну знахідку: 1 тисячу 700 кажанів виду «вечірниця дозірна». Для України така кількість цих рукокрилих на одному балконі – це рекорд.

Із проханням переселити непроханих гостей з їхнього балкону до науковців звернулися мешканці квартири.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Фото Андрія-Тараса Башти

Припускають, що тваринки обрали балкон як місце для зимівлі – кажани впадають у сплячку. Однак залишатися там їм було небезпечно, оскільки температура на балконі набагато вища, ніж комфортна взимку для кажанів.

Забираючи тварин з балкону, їх перерахували. На весь процес «евакуації» вухастих та крилатих красунь витратили понад чотири години.

Наразі кажанів відпустили, аби вони знайшли нове місце для зимівлі.

Нагадаємо, кажани захопили австралійський штат

Як повідомляв портал Знай.ua, кажани виявилися поліглотами

Також Знай.ua писав, чому кажани б'ються об скло.