У четвер, 12 грудня, у Львові на 73-му році життя відійшов у вічність відомий скульптор Микола Посікіра.

Про це повідомив колега та друг померлого архітектор Ігор Кузьмак на своїй сторінці у Facebook.

“Людина з величезним серцем патріота, невгомонною душею художника. Його твори залишаються з нами, як частинка пам’яті людства. Вони і надалі промовлятимуть всьому світу про велич української нації і її цивілізаційного призначення. Спільна робота з таким непересічним митцем була, є, і буде для мене великою честю. Було немало творчих планів, які вже, на жаль, не зможу реалізувати у співпраці з цією чудовою людино. І так склалося, що остання наша спільна робота з паном Миколою – це пам’ятник українському Мойсею, митрополиту Андрею Шептицькому на площі св. Юра в місті Львові. Дуже, і дуже достойне завершення цікавої і плідної співпраці”, - написав Кузьмак.

У Львові помер Микола Посікіра, скріншот facebook

Микола Посікіра відомий як автор понад сотні пам’ятників та меморіальних таблиць. Зокрема, серед робіт скульптора у Львові — пам’ятники Степану Бандері, Михайлу Грушевському та іншим відомим особистостям.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, у четвер, 12 грудня, в Дніпрі помер легендарний ракетник, який 45 років свого життя присвятив космосу, — Володимир Команов.

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер Юрій Лужков: чим запам'ятали колишнього мера Москви

Також "Знай.ua" писав, що пішов із життя Юрій Лужков: екс-мер Москви помер у Мюнхені