Суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у виді застави. У середу, 27 листопада, у Вищому антикорупційному суді України відбулось засідання, під час якого обрали запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому.

За рішенням суду, Садовий має внести заставу у розмірі 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень. Заставу потрібно внести протягом 5 днів.

Таку заставу суд обґрунтував тим, що продажем земельної ділянки за зниженою ціною Садовий завдав збитків державі на понад 93 млн гривень.

Крім того, суд зобов'язав очільника міста "прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою".

Крім того, Садовий має повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, а також "утриматись від спілкування" з іншими фігурантами справи щодо обставин провадження.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Засідання суду транслювало Нromadske:

Нагадаємо, у четвер, 21 листопада, САП оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому, яке стосується незаконних оборудок із земельними ділянками.

Як повідомляв портал Знай.ua, Садовий заявив, що не має 50 мільйонів гривень для оплати застави, тому доведеться щось продавати

Також Знай.ua писав, Кличко заявив, що готовий взяти Садового на поруки.