Обурливі дії працівників тернопільського військкомату підняли з ліжок не один десяток батьків юнаків призовного віку. Адже минулої ночі "примірні" працівники влаштували справжню "облаву" на хлопців, яким прийшов час навчатися військовій справі.

Про це розповіли у виданні "20 хвилин.Тернопіль".

В ніч з 13 на 14 жовтня співробітниками міського військкомату було "запрошено" близько 40 осіб призовного віку з Тернопіля та району, яких, за словами очевидців, хапали просто на вулиці та затягували в автомобіль. На юнаків чекали у публічних місцях, де могли з'явитися хлопці, які вчасно не зреагували на указ президента України про початок осіннього призову та не з'явились на проходження медкомісії.

"Одному з хлопців вчора, 13 жовтня, виповнилося 20 років. Йому у "Цибульки" (місцевий фастфуд – ред.) близько 3-4 ранку, 14 жовтня, троє невідомих в цивільному одязі заламали руки, порвали куртку і забрали у військкомат. За такою ж схемою "виловили" близько 40 хлопців не тільки в Тернополі, але і в районах, і привезли в міський військкомат",- говорять у виданні.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

З самого ранку 14 жовтня обурені батьки штурмували стіни військкомату з вимогою побачити своїх дітей. Але такої можливості їм не надали. Як повідомив начальник відділу комплектації і призову Тернопільського обласного військового комісаріату Петро Сірко, хлопців ніхто не б'є і вони перебувають в хороших умовах. Декотрі навіть грають у теніс. Виявляється, юнаків ніхто не затримував, а їх просто запросили.

Батькам не стали пояснювати, на яких підставах були затримані молоді люди, та не надали жодних документів. Вони наполягають, що повістки ніхто з "спійманих" не отримував.

За словами Петра Сірка, призовники мали з'явитися у військкомат одразу після оголошення президентом відповідного указу для обстеження лікарями.

"Ми не можемо насильно змушувати проходити медичний огляд призовників, але в Законі України зазначено, що призовник зобов'язаний пройти медичний огляд перед відправкою у військову частину. Працівники військкомату можуть вручити повістку в будь-якому місці і в будь-який час, в тому числі і на вулиці. Щодо працівників військового комісаріату, я не думаю, що вони не представлялися. Вони можуть бути одягнені в цивільний одяг, головне – повинні представитися",- наголосив Петро Сірко.

Нагадаємо, що Ярослав Макуха з вінницького села Великий Чернятин влітку допоміг врятувати свого друга зі ставка

Як повідомляв портал Знай.ua, юнакам, яких призивають на строкову службу, військові вирішили нагадати, що їх не закликатимуть для виконання бойових завдань у зоні ООС.

Також Знай.ua писав про те, що у жовтні-грудні 2019 року в українську армію призвуть 15 тисяч 200 осіб.