Львівські вулиці доповнять камерами спостереження та тривожними кнопками. Про це повідомив заступник начальника управління безпеки міста ЛМР Павло Пец.

Він розповів, що у рамках програми оновлення системи відеоспостереження у місті встановлять майже 280 нових камер спостереження. Їх доєднають до існуючої мережі. Також львівські вулиці планують обладнати острівці безпеки з роботизованою камерою відеоспостереження та тривожними кнопками, через які, у випадку небезпеки або будь-якої загрози, містяни зможуть оперативно повідомити центр безпеки міста або поліцію. Через камери обстановка буде транслюватися безпосередньо у поліції.

"Додатково на цьому острівці безпеки вмикається світлова і звукова сирена. На цьому острівці буде камера відеонагляду, яка передасть інформацію поліції. Такі острівці плануємо встановити на площі Ринок, та у трьох популярних міських парках: "Високий замок", Парк культури і в Стрийському парку або парку ім. Франка",- повідомив Павло Пец.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Для оперативного реагування на небезпечні ситуації, які можуть скластися на вулицях Львова, планується також і облаштування ситуативного центру, де патрульні зможуть швидко зібрати необхідну інформацію з камер спостереження та передати їх екіпажам поліції.

Підрядником, які виконує роботи зі встановлення нового обладнання у місті, є ТОВ "Інженіринг-Аналітика", яке виграло відповідний тендер. Загальна вартість проекту – 17,9 млн грн.

Наразі у Львові вже працюють понад 70 камер відоспостереження, які фіксують номерні знаки порушників.

Нагадаємо, що правоохоронці міста Львів з метою попередити львів'ян про небезпеку склали рейтинг вулиць міста, на яких найчастіше стаються дорожньо-транспортні пригоди за участі пішоходів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Львівщині водії вимагають дозволів на транспортні перевезення

Також Знай.ua писав про те, що у львівському АТП - 1 спростовують інформацію щодо смертельного ДТП