Колишній кінотеатр планують відновити та реконструювати у Львові. Кінотеатр носив назву імені Богдана Хмельницького, та знаходився по однойменній вулиці. Попри те, перша назва кінотеатра, який почав функціонувати у 1913 році була "Сфінкс".

старовинна афіша, автор lia.lvivcenter.org

Впродовж "життя" кінотеатру він змінював власників та назви. Цей кінотеатр називали "Мева" (1933, 1941–1944), "Адрія" (1933–1939), "Кінотеатр ім. 17 Вересня" (1946–1949). А від 1949 року він називався "Кінотеатр ім. Б. Хмельницького".

Рішення про відновлення роботи закладу винесли депутати міськради 10 жовтня на черговому засіданні. А також надали фото реконструкції.

Концепція використання простору кінотеатру ім Хмельницького

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто зазначити, що у 2007 році, депутати ухвалили рцшення про ліквідацію даного кінопростору. Відтоді приміщення у 550 квадратних метри "гуляють", пише Zaxid.net.

На конкурсі мають обрати інвестора, який матиме приміщення кінотеатру в оренді 30 років. А впродовж трьох має провести ремонт та "запустити" кінотеатр. За рішенням місцевих депутатів, у приміщеннях кінотеатру не лише проводитимуть кінопокази, але й показуватимуть вистави, проводитимуть воркшопи та виставки.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, "Захар Беркут" та "З України до Голлівуду": франківців кличуть на Дні українського кіно

Як передавав Знай.ua, у Львові вдихнуть життя в покинутий кінотеатр.

Крім того, Знай.ua писав про те, що Києву повернули скандальний кінотеатр: справедливість восторжествувала.