10 жовтня у Львові відбувся допремєрний показ епsчного українського фільму "Захар Беркут", зйомки якого тривали протягом 600 знімальних годин. Актори, які працювали на знімальному майданчику, по справжньому поринули у стародавній світ та втілили його на екрані.

Поряд із презентацією фільму пройшла і виставка костюмів, у яких знімались актори. Над вбранням працювали близько 200 майстрів, які вручну створили понад 3000 образів, використовуючі такі матеріали як шкіра, хутро, метал та натуральні тканини.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Актор Олег Волощенко назвав костюми справжньою магічною субстанцією.

Над фільмом працювали режисери Ахтем Сеітаблаєв та Джан Вінн.

"Історія Захара Беркута – це історія відстоювання, прагнення свободи, власної гідності, способу свого життя, право свободи вибору. Все існування людство стоїть перед вибором: або повно їжі, є захист, є що одягнути і де жити, але ти на ланцюжку, або працюючи, відстоюючи власну гідність, іноді з ризиком для життя, але у свободі. Кожна людина обирає для себе свій шлях." - розповів Ахтем. Також він наголосив, що стрічка розкриває справжні фундаментальні людські цінності.

До зйомок ретельно готувався актор Олег Волощенко. Він протягом 2 місяців відвідував курси англійської, аби порозумітися із іноземними колегами. Також він розповів про складнощі роботи в костюмі з хутра посеред спекотного літнього дня.

"Уявіть: літо, на вулиці +30-35, на мені шуба. Пощастило, що було багато нічних змін. А взагалі, вже коли починаєш одягати костюм, то перевтілюєшся в людину іншої епохи, а потім заходиш на грим: на тебе чіпляють перуку, вуса, бороду. І ти вже себе не впізнаєш.",- говорить актор.

"Захар Беркут" - це стрічка про життя, любов і гордість за своє коріння.

Нагадаємо, що фестиваль "Дні українського кіно" почнеться з 10 жовтня

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці правоохоронці відсудили у територіальних громад кінотеатр "Тампере", який знаходиться на вулиці Героїв Севастополя та коштує 42.5 мільйони гривень.

Також Знай.ua писав про те, що відомий актор і режисер поділився зі Знай.uа деталями зйомок нового захоплюючого детектива