Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Львівщині правоохоронці розслідують справу про придбання шкльних меблів за завищеними цінами. Мова йде про півмільйона гривень на стандартні комплекти одномістних пар та стільців до них.

Як стало відомо, Розвадівська громада Львівщини оголосила тендер на придбання меблів для школи. У тендері брали участь двоє підприємців, які подали однаково оформлені документи, хоча замовник вимагав їх у довільній формі, а також зазначений однаковий неправильний адресат у листі-згоді на обробку персональних даних.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У змаганні перемогло приватне підприємство "Дизайн-МК", загальна сума контракту з ним становить 449 тис. грн. Вартість комплекту з одномісної парти та стільця у цього виконавця становить 2100 грн, і це найвища ціна у Львівській області. Після аналізу цін на шкільні меблі по області з’ясувалось, що середня вартість комплекту становила – 1212 грн. Тобто йдеться про реальне штучне завищення ціни.

До Миколаївського відділення поліції Пустомитівського відділу поліції звернулися юристи із відповідною заявою. Правоохоронці розпочали розслідування за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 191 ККУ (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Запобіжним заходом за це правопорушення є штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що на Львівщині сім'я комунальників пограбувала державу на суму 2 млн гривень

Як повідомляв портал Знай.ua, на Вінниччині в центрі зайнятості розтратили понад півмільйона гривень.

Також Знай.ua писав про те, що кошти з рахунку зникли разом з працівниками, яких раніше бачив у відділенні.