Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Львівщині за грати може потрапити ціла сім'япрацівників комунальної служби.

Як стало відомо, працівники Управління захисту економіки Львівщини та слідчого управління поліції Львівської області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили злочинну схему незаконного заволодіння державними коштами директором одного із комунальних підприємств, його донькою та бухгалтером підприємства постачальника комунальної техніки, яку закуповувало комунальне підприємство.

Шахраї виробили схему, через яку незаконно оволоділи бюджетними коштами на суму майже 2 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За цією злочинною схемою у липні 2018 року комунальне підприємство однієї з міськрад Львівщини оголосило тендер на закупівлю самоскида MAN в комплекті з піскорозкидувальним та плужним обладнанням. В подальшому з переможцем тендеру була укладена домовленість по завищенні офіційної ціни на самоскид, а потім повернення надлишку у вигляді "відкату" директору підприємства-замовника. ціну було завищено на 888,3 тисячі гривень.

Таким же чином підприємством було придбано автогрейдер, де надлишок склав більше 892 тисячі гривень. Загалом зловмисники незаконно заволоділи бюджетними коштами на суму 1780 000 гривень.

Останньою незаконною оборудкою стало отримання комунальником 680 000 гривень. 31 січня під час втечі оперативники затримали правопорушника із застосуванням зброї.

Начальнику комунального підприємства, керівнику і головному бухгалтеру підприємства - постачальника спецтехніки, а також причетній до організації оборудки доньці комунальника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що стало відомо, яким майном володіє Гримчак

Як повідомляв портал Знай.ua, аферист "заробив" на киянці більше 3 мільйонів

Також Знай.ua писав про те, що хитра схема дозволяє аферистам відбирати житло у киян, у зговорі зі злочинцями – судді