Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Через невимовну спеку, яка тримається на Львівщині вже два тижні, існує велика загроза пожеж.

Як попереджають експерти з Львівського регіонального центру з гідрометеорології, з 29 серпня по 2 вересня ймовірність загорянь через спеку сягає 5 класу. Тобто, в ці дні мешканці області мають бути особливо обережними у поводженні з вогнем під час відпочинку та перебування на природі.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також не варто залишати на сонці пляшки з водою, які діють як лупа, концентруюючи сонячні промені.

Також слід утриматися від випалювання сухої трави, не палити сміття та сухостій дерев, не варто розводити вогнища у невідведених для цього місцях.

Адже, як зазначають фахівці, пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

До слова, з початку року у Львові зафіксували 33 пожежі сухої рослинності.

Нагадаємо, що вночі 27 серпня на Вінничині біля приміщення районної лікарні Теплика вчинилася пожежа.

Як повідомляв портал Знай.ua, за минулу добу на Харківщині зафіксовано 57 пожеж

Також Знай.ua писав про те, що на Львівщині оголошено про високий рівень пожежної небезпеки