До інфекційного відділення Львівської обласної лікарні потрапило двоє пацієнтів зі страшним діагнозом: лептоспіроз. Це - інфекційна хвороба, що вражає внутрішні органи людини.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.znaj.znaj&hl=ru) або IOS (https://apps.apple.com/ua/app/znaj-ua/id1473938906?l=ru) і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В лікарні знаходяться 55-річний чоловік Старосамборського району та 79-річна жінка із Стрийського району. Хворі були госпіталізовані з ураженими дихальними шляхами, печінкою та нирками.

Як повідомив завідувач відділення інфекційної лікарні Віктор Токарєв, це вже другий випадок захворювання на лептоспіроз за цей тиждень. 5 серпня у Дніпрі від цієї хвороби помер чоловік.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інкубаційний період цієї хвороби триває до двадцяти діб. Після цього проявляються висока температура тіла, нежить; потім хвороба повністю вражає печінку, нирки,серцево-судинну систему.

Інфекція передається декількома шляхами: аліментарно - через іжу з часточками пилу, що потрапляють дошлунково-кишечного тракту, та контактно. Зараження може статися також у воді, де перебувають лептоспіри, які потрапляють туди із сечею тварин. Інфекція проникає через слизові оболонки та мікротравми на шкірі.

Від людини до людини лептоспіроз не передається.

Нагадаємо, реформа охорони здоров’я для мене на дев’яносто відсотків - це реформа економічної бази

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі помер чоловік від небезпечного захворювання — лептоспірозу.

Також "Знай.uа" писав, що на Дніпропетровщині масово гине риба, нею усіяний весь берег.