Поблизу Львова археологи розкопали амфору, яка належала до Трипільської культури. Експерти підозрюють, що цій знахідці близько п’ять тисяч років.

Про це на Facebook повідомив міський голова м. Винники Володимир Квурт, пише Винники плюс.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"На жаль, збереглися лише фрагменти амфори. Але вони у доброму стані, і науковці стверджують, що зможуть її відновити. Вони переконані, що це, без сумніву, сенсаційна знахідка, адже це ще один артефакт, який дає можливість стверджувати, що трипільська культура поширювалася і на території Львівщини. На фрагментах амфори можна побачити орнаменти, які притаманні лише Трипільській культурі." - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Археологи розповідають, що у таких амфорах представники цих племен зберігали зерно та воду. Також на території об’єкту науковці натрапили на наконечник стріли та кам’яну стелу, яка стоїть на долівці. Швидше за все, вона може бути пов’язана з якимись ритуальними дійствами.

У 2016 році археологи натрапили на поселення трипільців поблизу Винників. Вони виявили рештки наземної двоярусної споруди, хоча до того часу вважалося, що трипільці на нашій території не мешкали.

Нагадаємо, що приголомшлива знахідка: на Еквадорі археологи відкопали докази існування невідомої цивілізації

Раніше портал "Знай.ua" писав, що на Житомирщині знайшли сотні тіл закатованих жінок та дітей: "Кістки перерубані, виски пробиті"

Також портал "Знай.ua" інформував, що гра престолів по-китайськи: 10-річний хлопчик відкопав 11 яєць динозаврів