У Львові планують підняти оплату на вивезення сміття.

Про це у коментарі ІА "Вголос" сказав депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андріян Гутник.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він розповів, що тариф на вивезення сміття піднімуть уже 21 червня на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Завтра на виконавчому комітеті розглядатимуть питання про збільшення тарифу на вивіз сміття. Зараз дійсно є міста, де за вивіз сміття платять більше. Так, раніше вважалось, що мешканці Львова на день продукують 0,66 кг. сміття. Зараз денну норму продукування сміття на одного мешканця міста планують збільшити до 0,99 кг. У Вінниці така норма – 0,75 кг, у Івано-Франківську – 0,8 кг.", - зазначив Гутник

Тепер кожна львівська родина, яка складається із чотирьох мешканців, платитиме за вивіз сміття на тисячу гривень більше на рік. Для бюджету міста – це додаткові кошти. За підрахунками внаслідок цього цього бюджет поповниться на 165 млн грн на рік.

Депутат розповідає, що даний проект рішення виконкому до нього надійшло лише о 14.19 год., відповідно немає часу ознайомитись із подібними ініціативами.

"Сміття потрібно вивозити, але людям потрібно пояснювати, чому ростуть тарифи. Чому мешканці міста повинні платити більше. У мене таке враження, що підняття тарифів – це вже тренд у влади: державної та львівської. Гройсман встановлює космічні тарифи на газ, Садовий у Львові – на що тільки може", – пояснив депутат.

Андріян Гутник зазначив, що він уже звернувся до влади із відповідним запитом.

Нагадаємо, що львів'ян переселили на смітник: роздовбані вулиці та купи непотребу, - кадри тотального свинства

Раніше портал "Знай.ua" писав, що мер Львова Садовий "забарикадувався" у Ратуші: містяни не стримують люті, "найманий працівник"

Також портал "Знай.ua" інформував, що Львів тоне у смітті: "забили" вікно у Європу