Уже декілька днів спостерігається аномалія через нашестя комарів. Ентомологи прогнозують, що їх концентрація може зменшитись, але зовсім вони не зникнуть аж до кінця літа. Лікарі ж запевняють, що укуси не варто ігнорувати як у людей, так і у тварин, адже вони можуть бути небезпечні.

Про це йшлося у програмі новин «Перші про головне. Львів» на телеканалі ZIK.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Медики рекомендують рани від укусів кровопивць не чухати і навіть не потирати, бо є ризик занести інфекцію. Також організм може проявити алергічну реакцію, що здатна призвести навіть до летального випадку. Тож треба стежити за симптомами і вчасно звернутися по допомогу.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Загальні симптоми – кропив’янка, набряки в різних ділянках тіла, це може бути охриплість голосу, задуха. Ба більше, ситуація навіть може наблизитись до анафілактичного шоку", – зазначила лікарка-алергологиня Олена Карзова.

Аби уникнути таких наслідків, фахівці радять робити профілактику.

"Варто користуватися мазями, лосьйонами, емульсіями. Також можна використовувати браслети на руку для дитини. Теж можна спробувати спеціальні браслети, що містять репіленти. Якщо ж людина перебуває вдома, то існують антимоскітні сітки", – сказала лікар.

Нагадаємо, що львів'ян атакували змії: як не стати жертвою, прості правила

Раніше портал "Знай.ua" писав, що як провести вихідні у Львові: список подій, які неможиливо пропустити

Також портал "Знай.ua" інформував, що скільки дітей проживає у Львові: названа сумна статистика