Для того, щоб уберегтися від укусов плазунів, ДСНС у Львівській області рекомендує дотримуватись певних правил.

Про це повідомляє портал "Depo.Львів".

Йдучи в ліс або в місцевість, де можуть бути змії, потрібно взяти відповідне взуття та одяг. Варто надіти вільні штани з щільної тканини. А взуття обов'язково повинна бути високим, щоб прикривати оголені ділянки на нозі.

Також потрібно захопити палицю. На ділянках, де є густі кущі, за допомогою неї можна перевірити, чи нема небезпеки. Змії самі не нападатимуть, вони нападають тільки тоді, коли відчувають для себе загрозу. Тому цією палицею можна їх трохи лякати, а також переконатися, що там нічого немає.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

А якщо побачили змію, не треба "відкидати" її ногою або рукою, краще просто обійти. Якщо це велика змія і немає можливості обійти, то варто налякати її палицею, або ж палицею відкинути.

Якщо людину вкусила змія, потрібно охолодити місце укусу і не активно рухатися. Далі ділянку укусу потрібно зробити нерухомою. При укусі змії потрібно багато пити. А також треба швидко звернутися в найближчий медичний пункт, де лікарі нададуть всю необхідну допомогу.

Нагадаємо, що 3 червня в 20:06 змія вкусила на присадибній ділянці в селі Ропавське в Турківському районі на Львівщині місцеву жительку 2010 року.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Сполучених Штатах у штаті Оклахома змія напала на американця, коли він перебував на порозі свого будинку. Рептилія вчепилася американцеві прямо в око.

Також портал "Знай.uа" писав, що на Харківщині людей лякають страшні хижаки, які заполонили ліси і лісосмуги.