Для наших читачів, які уважно стежать за сумами платіжок за комуналку, є важливі новини. Справа в тому, що "драконівські" нарахування за блакитне паливо, які дедалі частіше стали приходити споживачам, викликали справжню хвилю нерозуміння та навіть розчарування.

Так, у мережі Facebook українці поскаржилися на сторінці компанії "Нафтогаз", що показники лічильників, які вказують у квитанціях, значно завищені.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

"Як усунути проблему з космічним нарахуванням? Показники передано вчасно на газорозподільну компанію, а вони вам передали в кілька разів більше", - спитав та написав скаргу українець одночасно.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

У компанії "Нафтогаз" надали відповідь. Співробітники регулятора заявили, що хочуть детально розбиратися з кожної нагоди, тому закликають усіх, хто помітив подібні дії писати в службу підтримки в месенджерах Facebook або Viber. Для цього важливо вказати номер особового рахунку, ПІБ власника та адресу приміщення.

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Крім того, представник Нафтогазу наголосив, що з питанням про нарахування необхідно звертатися до облгазів, адже до обов'язків постачальника не входить облік газу, він лише нараховує суму до оплати за переданий облгазом обсяг.

Нагадаємо, українці скаржаться на платіжки на газ – використовували менше, ніж нарахували.

Раніше повідомлялося, комуналка "притиснула" бюджет? Українцям показали, як зменшити суми у платіжках.

Також, тариф на доставку газу: за що платять українці і як вплинути на суму в платіжці.