Продукти в Україні вже подорожчали в кілька разів, якщо порівнювати з попереднім роком, втім, це не межа і ціни в найближчому майбутньому знову підскочать. Таким прогнозом поділився заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, пише landlord.

Похід до супермаркету за продуктами став справжнім стресом для багатьох українців, адже багато хто втратив частину доходів або залишився зовсім без них, а ціни невпинно зростають. Деякі товари подорожчали в рази порівняно з минулим роком, втім, це не кінець.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Так, вже найближчим часом слід очікувати на чергове підвищення цін на 10-15%. Це зумовлено низкою чинника, зокрема війна та порушення логістичних ланцюгів, а також ціни на паливо та курс національної валюти відносно долара.

Супермаркет. Фото: YouTube
Супермаркет. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Найближчим часом через ухвалення Закону про акциз на паливо десь у районі 4-5 гривень подорожчає бензин і дизпаливо. Тобто це закладатиме основу формування цін на продукти харчування. Не останню роль відіграє і велика інфляція. Ми бачитимемо. підвищення цін у районі ще 10-15%", – розповів Денис Марчук.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, які продукти слід викреслити зі списку покупок: ціни на ці товари зростуть найбільше.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, наш портал інформував, що фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.