Восени саме пора збирати врожай гарбузів, які при правильному зберіганні можуть прекрасно перезимувати й тішити своїм смаком протягом кількох місяців.

Однак, щоб ці корисні оранжеві красені перезимували до весни, необхідно правильно підготувати їх. Як це зробити, розповідає Агроцентр. Передусім слід взяти до уваги, що не всі гарбузи підходять для тривалого зберігання, то ж деякі види варто одразу використати за призначенням.

Передусім слід врахувати важлива умова довготривалого зберігання гарбузів — це розмір та правильні "сусіди". То ж для зимівлі обирайте гарбузи середнього та великого розмірів. Також не складайте поруч пошкоджені гарбузи, оскільки це може стати прямою причиною загнивання.

гарбузи, фото Pxhere
гарбузи, фото Pxhere

Також врахуйте те, що якщо під час збору гарбузи значно пошкоджені, краще одразу з них зробити сік, варення, заморозити шматочками або ж віддати на корм худобі. Водночас у випадку, якщо пошкодження мінімальні, обробіть гарбуз розчином марганцівки та висушіть його. Така проста дія зупинить потенційний процес загнивання.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Одразу після того, як зберете гарбузові з городу, на 1-10 днів помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається у межах 80-85%. Саме за таких умов гарбуз остаточно дозріє, а його шкірка стане більш міцною та щільною.

Через тиждень зберігання у вищевказаних умовах перекладіть гарбузи на постійне місце зберігання. Кращими умовами вважаються — температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%.

Гарбузи / фото: Pixabay
Гарбузи / фото: Pixabay

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз