Українцям розповіли, як справи на ринку м'яса та м'ясних продуктів і чи вистачить продукції для забезпечення внутрішнього попиту. Цим поділилася начальник управління тваринництва та племінної справи Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Дадус.

У міністерстві заявили, що українські виробники м'ясної продукції повністю забезпечують попит на внутрішньому ринку, тому полиці магазинів не пустітимуть. Водночас виробники мають потенціал, щоб збільшити обсяги експорту продукції.

Ціни на м'ясо, скріншот з відео
Ціни на м'ясо, скріншот з відео

"На сьогоднішній день фонд споживання м'яса та м'ясопродуктів повністю забезпечує потреби внутрішнього ринку та має можливості забезпечувати експортний попит. Це в основному за рахунок м'яса птиці. Споживання на душу населення забезпечується на рівні 52 кг м'яса на людину на рік. Цей показник можна порівняти з минулим роком у довоєнний час", - зазначили у відомстві.

М'ясо. Фото: скрін youtube
М'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Олена Дадус зазначила, що переробний бізнес зацікавлений у виході не зовнішніх ринків, але передусім перед ним постає завдання забезпечити українців достатньою кількістю м'ясної продукції та за доступною ціною.

Раніше інформаційний портал повідомляв, що хліб, макарони, м'ясо приголомшили новими цінами: НБУ прогнозує справжній крах для гривні.

Також наш портал інформував, в Україні ціни на цукор, олію та яйця набирають шалені темпи: де вигідніше купити, щоб не розоритися.

Крім того, наш портал інформував, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята чи знижки.