Починаючи з 12 вересня, українці зможуть отримати безкоштовні продуктові набори. Хто може претендувати на допомогу та як її отримати, розповів заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Отримати безкоштовні набори продуктів зможуть мешканці Києва, які потребують допомоги. Загалом планується видати 60 тисяч продовольчих наборів. Отримати їх зможуть найвразливіші категорії населення, зокрема пенсіонери та громадяни з інвалідністю.

Волонтери передали продуктові набори
Волонтери передали продуктові набори

"Набори отримають найуразливіші категорії населення, які перебувають на обліку в соцслужбах – насамперед це пенсіонери та особи з інвалідністю, чий середньомісячний сукупний дохід за попередні три місяці не перевищує два прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність у розрахунку на місяць (тобто. 4054 гривні на місяць)", - йдеться у повідомленні.

Продуктовий набір України, фото: вільне джерело
Продуктовий набір України, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для отримання безкоштовних продуктів потрібно оформитися відповідним чином у ЦНАПах міста та мати при собі низку документів: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, пенсійне посвідчення, довідку про доходи. Докладніше зі списком документів можна ознайомитись тут .

Раніше портал Знай повідомляв, українцям розповіли, як діяти у разі відмови у видачі довідки ВПО: інструкція від Мінінтеграції.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали тарифи на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.