З початком повномасштабної війни українці відчули значний ривок цін, зокрема, на продукти харчування. Дорожчає все – від м'яса до фруктів та овочів. Тепер експерти прогнозують ще й збільшення вартості вершкового масла. Про це пише infagro.

Девальвація гривні у липні та великі обсяги експорту помітно впливають на ціни на олію. Цей продукт дорожчає на ринку при тому, що експортні ціни досить стійкі.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Так, експерти відзначають, що дорожчає масло 82%, а також "селянське", втім, через незначні обсяги його експорту це зростання не високе. Зазначається, що експорт олії 73% обмежений, але у вересні вона поступово дорожчатиме.

Наголошується, що про низькі ціни на вершкове масло українці можуть забути, адже колишня вартість не повернеться за жодних обставин. Експерти додають, що олія 82% взагалі може стати дефіцитним продуктом у міжсезоння.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

Зазначається, що цього року ціни на вершкове масло на внутрішньому ринку можуть бути непідйомними для деяких категорій українців, тож частини споживачів доведеться переходити на дешевші аналоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гречка наближається до нової психологічної позначки, а борошно тішить українців: що з цінами на бакалію у вересні.

Також наш портал інформував, що в Україні суттєво подорожчав ще один овоч, і зниження ціни не передбачається: що стало першопричиною.

Крім того, наш портал інформував, експерти озвучили невтішний прогноз щодо цін на яблука: любителям фрукта доведеться "вивернути кишені".