Українці, які надали притулок внутрішнім переселенцям, отримують виплати у розмірі 450 гривень, які з 1 жовтня збільшаться вдвічі. Чи враховуватиметься цей дохід при оформленні субсидії та впливатиме на її розмір, розповіли в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Серед українців, які надали безкоштовне житло внутрішнім переселенцям, є чимало тих, хто оформлює субсидії на послуги ЖКГ. Розмір цієї допомоги залежить від сукупного доходу сім'ї, а компенсація за розміщення ВПО за програмою "Притулок" якраз таки враховується при розрахунку субсидії та може змінити її розмір.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Втім, у Мінінтеграції заявили, що українцям нема про що хвилюватися, адже до законодавства будуть внесені зміни, які дозволять не враховувати компенсацію за ВПО при призначенні субсидії.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Запропонована командою Мінреінтеграції новація спрямована на виправлення ситуації. За її ініціативою Мінсоцполітики розробило зміни: при нарахуванні субсидій компенсація за притулок внутрішніх переселенців не обчислюватиметься як отриманий дохід. Пакет цих змін найближчим часом буде внесений на розгляд уряду", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям розповіли, як діяти у разі відмови у видачі довідки ВПО: інструкція від Мінінтеграції.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали тарифи на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.