Ціни на продукти в Україні продовжують стрімко летіти вгору, а серед лідерів подорожчання – крупи. За місяць у магазинах та на ринках зросла вартість популярної крупи – рису. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Рис активно набирає в ціні і ймовірно вже зовсім скоро наздожене гречку, вартість якої коливається в районі 100 гривень за кілограм і навіть вище. Що ж до рису, то довгий вид цієї крупи найдешевше можна придбати в мережі Varus - 53,9 гривні за кіло. У мережах Novus та Metro за кілограм довгого рису доведеться заплатити 68,99 та 82,57 гривні відповідно.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Зазначається, що інші види рису також додали у ціні. Наприклад, середні ціни на довгий пропарений рис збільшилися майже на 10 гривень за один кілограм (з 63,5 до 73,3 гривні), і це лише за місяць. У мережі Auchan цінники на цей вид круп досягають 88,4 гривні за кіло. У Metro набагато дешевше – 58,19 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Ціни на круглий рис підскочили не так високо, як на інші види, в середньому на 3,35 гривні за кіло – з 73,14 до 76,49 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що гречка наближається до нової психологічної позначки, а мука радує українців: що з цінами на бакалію у вересні.

Також наш портал інформував, що ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати у свята або знижки.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.