Високі ціни на гречку, яку так полюбляють українці, не перестають неприємно дивувати. Проте, як обіцяють фахівці, вже восени українці побачать у магазинах гречку за нижчою ціною, ніж зараз.

Все тому, адже цього року фермери відреагували на дефіцит гречки та посіяли в 1,5 раза більше агрокультури, ніж минулого року.

Цю приємну новину в інтерв'ю Delo.ua повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький. Він обіцяє, що вже з жовтня-листопада споживачі зможуть придбати цю популярну за нижчою ціною.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

За його словами раніше українські аграрії сіяли 70 тисяч га гречки, а цього року вдалося збільшити площі під посів до 120 тисяч га. І саме це дозволить закрити внутрішню потребу та знизити ціни для споживачів.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще

"У наступні роки ми також вирощуватимемо більше гречки. І її буде більш ніж достатньо для внутрішнього споживання", - розповів Тарас Висоцький. Тарас Висоцький

Крім того, фахівець нагадав, що наприкінці лютого імпорт гречки з Казахстану зупинився, тож українці зіткнулися з дефіцитом крупи та високою ціною на неї.

Дефіцит гречки, фото: facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Дефіцит гречки, фото: facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки