На Львівщину завезли небезпечні фісташки, вживання яких у їжу може спричинити серйозні проблеми із здоров’ям. Про це попередили в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.

Як зазначається, Система швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) інформувала відомство, що у партії смажених фісташок у шкаралупі виявили неприпустиму кількість афлатоксинів.

Афлатоксин – це продукт життєдіяльності грибів роду Aspergillus. Ця смертельно небезпечна речовина не руйнується після теплової обробки і нечутлива до органічних розчинників. У першу чергу від її дії страждає печінка.

капельница
капельница

Цей товар було імпортовано з Туреччини (виробник: Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti; експортер: Malatya Pazari Kuruyemiscilik Sanayi ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ «ОКЕАН КОМПАНІ ТРЕЙД», вул. Миру, 3, м. Київ, 03134).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

“Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів», - нагадали у відомстві.

Фісташка. Фото: користь і шкода.
Фісташка. Фото: користь і шкода.
Фісташка. Фото: користь і шкода.

Споживачів попередили, що у випадку виявлення даної невідповідної продукції в обігу потрібно негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Нагадаємо, у сусідній Польщі - 30 гривень за кілограм: в Україні м'ясо подорожчає в 1,5 рази, у скільки обійдуться котлети і холодець

Як повідомляв "Знай.ua", м'ясо - 1,4%, хліб - 1,8% та овочі на 10%: експерт порівняв ціни на основні продукти в Україні та за кордоном

Знай.ua писав, доведеться мазати маргарин? Українцям розкрили очі на нові цінники вершкового масла, до кінця року піднімуть ще на 15%