На Львівщині жінка через суд скасувала борг за газ у розмірі 15,4 тисяч гривень. Як зазначається, заборгованість підприємиці зі Соснівки Ользі Чепурній нарахували за результатами перевірки лічильника. Про це пише ZAHID.NET.

Споживачці вдалося довести, що АТ «Львівгаз» нарахував їй борг всупереч закону, не маючи на те жодних підстав.

Відповідно до матерів справи, ще 9 грудня 2020 року до житла Ольги прийшли працівники АТ «Львівгаз». Вони зняли газовий лічильник і забрали його для проведення експертизи. У результаті перевірки нібито було виявлено втручання у роботу приладу, відповідно Ользі Чепурній нарахували 15,4 тисяч гривень заборгованості перед газовою компанією.

Сама ж Ольга Чепурна стверджує, що експертизу її газового лічильника здійснювали без її відома. Результати експертизи їй так і не показали.

Жінка також категорично заперечує втручання у роботу лічильника і звернулася до суду з вимогою про скасування нарахованого боргу. Вона додала, що завжди своєвчасно сплачувала за спожитий газ.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Ціна на газ
Ціна на газ

Газова компанія подала зустрічний позов, вимагаючи сплатити вказані кошти. За словами представника «Львівгазу», експертизі вдалося виявити на лічильнику подряпини та наново пофарбовану пломбу.

У Сокальському райсуді встановили, що компанія «Львівгаз» допустила низку злісних порушень під час перевірки лічильника, а також під час проведення експертизи.

Зокрема, не було отримано письмову згоду Ольги Чепурної на проведення експертизи без її участі. В акті про розпломбування та демонтаж лічильника відсутні позначки про те, які саме ознаки порушень виявили.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

«Матеріалами справи не встановлено, що під час проведення експертного дослідження досліджувалося питання можливості вчинення конкретних дій з метою викривлення даних обліку природного газу. А отже, таким висновком експертного дослідження несанкціонованого втручання в роботу ЗВТ не підтверджено. А тому, за відсутності обов’язкового елементу складу правопорушення, факт несанкціонованого втручання в роботу ЗВТ, на думку суду, не доведений», – вказано у рішенні суду.

Також суд додав, що «донарахування ціни необлікованого об’єму газу не є штрафними санкціями, а витратами за використаний, але несплачений газ». Щоб нарахувати борг жінці, оператору газових мереж потрібно довести, що споживання газу в її помешканні не обліковувалося і вона за нього не платила.

Нагадаємо, сотні шкіл стали "заручниками" цін на опалення: економлять карантином - у Раді вимагають дій МОН

Як повідомляв "Знай.ua", сестра на годину: українська школярка придумала, як заробити у вільний від навчання час

Знай.ua писав, проста економія на воді, теплі і газі, щоб платити за комуналку копійки: рятівні поради в нелегкі часи.