У Львові переймаються тим, як зимуватимуть цього року лебеді на одному з міських озер. Про це розповіли у сюжеті Тvoemisto.tv.

Як зазначається, наразі на озері, розташованому в Стрийському парку, мешкають дві пари білих та чорних лебедів. Однак раніше птахів тут зимувало значно більше.

Щоб крига не заважала птахам, озеро обладнали спеціальною системою – це дозволяє лебедям жити на водоймі впродовж всієї зими.

«Ця система працює уже два роки. Опалення від дрів надходить по трубах, які йдуть по дну озера, тому воно не замерзає», – пояснюють у дирекції парку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За словами директорки Олени Мазурик, раніше птахів забирали на зимівлю до приватних обійсть, але зараз такої необхідності вже немає.

«Птахи мають якісне, збалансоване харчування двічі на день – зранку і після обіду. Тому немає необхідності їх догодовувати, тим більше хлібом!» – наголосила жінка.

Разом із тим, збільшувати популяцію лебедів на цій водоймі не планують – їм може не вистачити місця і корму. Відповідно до рекомендацій Українського товариства охорони птахів, на озерах залишають по парі лебедів, а решту птахів віддають на інші водойми.

Раніше повідомляли, нові платіжки на опалення: у грудні українців "привчать" до нового формату квитанцій - як правильно заповнити.

Як повідомляв Знай.uа, бідолаха замерз на озері, як щеня: Франківчани врятували красеня-лебедя від загибелі, як живе пташка зараз.

Знай.uа писав, суворий львівський комунальник "винищує" калюжі лопатою: "Як ситом воду носити".