Артем уникає громадського транспорту, намагається не їздити в плацкарті і звик пригинатися, заходячи в будь-які двері, щоб не вдаритися головою об косяк: його зріст 2 метри 17 сантиметрів. Про те, як звикався зі своїм зростом, чоловік розповів youtube-каналу TUT.BY в рамках проекту "Бути молодим".

Батьки Артема не такі високі: батько - 1, 92 метра, мати - 1,78. З дитинства він ріс великим хлопчиком, але ні він сам, ні сім'я не надавали цьому особливого значення. Дитиною Артем жив у Португалії разом з батьками, куди вони переїхали з України. Юнак згадує, що вже в молодшому шкільному віці був дуже високим: "Дідусь доношував мої кросівки, які я носив, грубо кажучи, доношував з 8-річною дитиною кросівки". Артем розповідає, що на 10-15 сантиметрів міг вирости за місяць, при цьому боліло все тіло: ноги, спина, руки, шкіра. Коли батьки забили тривогу і звернулися до лікарів, з'ясувалося, що у хлопчика генетичне захворювання, яке призводить до аномалій скелета.

Артем,  скриншот youtube TUT.BY
Артем, скриншот youtube TUT.BY

Через деякий час сім'я повернулася в Україну, в школі почалося цькування, Однокласники намагалися зачепити: "довгий", "шпала". Артем намагався не битися, від конфліктів швидко відходив і заспокоювався, але через булінг став соромитися свого зросту і на якийсь час замкнувся в собі.

Зараз Артему 22, він працює в Міжнародному дитячому центрі "Артек" і завжди в центрі уваги: "Для мене вже гра – скільки людей за день на мене зверне увагу, сьогодні тільки 10 ранку, поки сходив в магазин і повернувся назад, вже 4 людини нарахував".

Артем,  скриншот youtube TUT.BY
Артем, скриншот youtube TUT.BY

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Більшість реагує на високий зріст хлопця однаково, найпопулярніше припущення після знайомства: "Ти, напевно, баскетболіст?". Артем дійсно грав у баскетбол, але справою всього життя це заняття не стало.Йому буває важко пересуватися по місту і підбирати одяг. Труднощі, з якими він стикається через свій високий зросту іноді дошкуляють йому: "Я втомився бути довгим, вистачить, я хочу вже бути маленьким",-говорить він собі в такі моменти.

"Ближче до 21 року прийшло прийняття. ... Мені прикольно, мені комфортно, я звик. Забийте, ваш зріст - це ваша родзинка, живіть, кайфуйте, знайдіть якусь ще високу людину, напишіть їй",-розповідає Артем про те, що відчуває зараз.

Артем,  скриншот youtube TUT.BY
Артем, скриншот youtube TUT.BY

Знай.ua нагадує: Мати втратила 20-річного сина, який не захотів жити далі: "я не вірила, що моя дитина могла сама це зробити"

Як раніше повідомляв Знай.ua: "Через шкіру просвічувалися кістки": 22-річна Аня розповіла про випробування модельних кастингів - красуням заборонили їсти

Також Знай.ua писав: Олександра Кучеренко розповіла про фобію, яку не зрозуміє Дмитро Комаров: "Досі мені мстять"