Відома українська письменниця Ірена Карпа, яка далеко не кожен день радує своїх шанувальників публікаціями в соціальних мережах, перервала мовчання. Кажуть так - "рідко, але влучно". Цього разу Ірена привітала Україну з 30-ю річницею Незалежності і зробила кілька пророкувань, використовуючи як призму десятиліття.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Ірени Карпи в мережі Facebook.

Ірена Карпа, фото: Instagram
Ірена Карпа, фото: Instagram

"Коли мені було 10 і стався путч, ми йшли з подругою з вєліками в Яремчі і дуже так серйозно переживали: "це ж тепер і Незалежність під загрозою…".

Ми чекали на неї, дитячим серцем розуміючи її цінність. Коли мені було 20, я йшла до метро Оболонь і раптом відчула, що ще років 10, і в Україні будуть говорити українською так само нормалтно і звично, як у Польщі польською чи в Словаччині словацькою.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Я чекала на це, розуміючи, шо так незалежність настане в головах.

Коли мені 40, я бачу, скільки всього змінилося на краще - мова, музика, армія, лайфстайл, безвіз, смак, і скільки всього ше лишилося міняти.

Віриться, що ше трохи - і зникне совкодрочерство, меншовартість, кумівство, зневага до рідної природи, після-мене-хоч-потопство…

За це і вип’єм (раз ми вже на Дні народження прийшли).
З новим тридцятиліттям, Люба. Йди вперед цикламеновими алеями й нічого не бійся.

П.С. А про все інше відзвітую в 60, 80 і навіть в 100 (якшо буде хороший спеціаліст по роботі з веселими привидами)", - пише Ірена Карпа.

Публікація Ірени Карпи, скріншот: Facebook
Публікація Ірени Карпи, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Ірена Карпа розібралася, навіщо жінкам-воїнам ЗСУ підбори: "Тільки в якості зброї...".

Як повідомляв Знай.uа, Ірена Карпа оплакує рідну людину: не витримав розлуки з коханою.

Знай.uа писав, Ірена Карпа показала, як правильно носити вишиванку: "Рагулі до церкви йшли...".