На Закарпатті співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій в терміновому порядку евакуювали туристку із Запоріжжя, яка переоцінила свої сили та посеред гір потрапила в біду.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

12 серпня 2021 року до Служби порятунку ДСНС надійшло повідомлення, що мешканка Запоріжжя під час туристичного походу в гори потрапила в біду біля озера Бребенескул Рахівського району і потребує термінової допомоги з боку рятувальників.

Як з'ясувалося на місці події, рік тому 44-річна жінка перенесла складну операцію на коліні. Це не завадило їй захотіти пройти по одному з найскладніших туристичних маршрутів Закарпаття - з ділового до Квасів через гори Піп-Іван Мармароський, Піп-Іван Чорногірський, Говерла, Петрос. Однак через кілька днів походу жінка почала кульгати, а незабаром зрозуміла, що не може рухатися далі.

На щастя, туристка йшла не сама, а в складі групи з 14 осіб. Тому гід групи оперативно викликав рятувальну групу до озера.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Прибулі на місце інциденту фахівці Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення насамперед вкололи постраждалій жінці знеболювальне. Однак йти вона все одно не могла, тому її протягом декількох годин спускали на ношах. Потім постраждалу завантажили в снігоболотохід "Богун" і доставили у село Луга, де передали бригаді екстреної швидкої допомоги.

У ДСНС в черговий раз нагадують туристам про необхідність тверезо розраховувати свої сили при виході в похід на складному туристичному маршруті.

Нагадаємо, співробітники ДСНС України відзначилися при гасінні пожеж у Греції та Туреччині. ЗМІ цих держав опублікували безліч похвал і подяк українцям.

А нещодавно стало відомо про інцидент, який стався у Вінницькій області. 12-річний хлопчик наробив переполоху для своїх батьків, і довелося викликати рятувальників.