У Львові ведуть розслідування трагічної загибелі дитини. Про це пише видання "Діло".

За словами матері померлого малюка Галини, винен в усьому лікар, до якого вона прийшла народжувати. Причиною смерті стала внутрішньоутробна гіпоксія (кисневе голодування).

На прийом до завідувача відділення патології вагітності у перинатальному центрі Володимира Леха жінка прийшла 20 липня. Галина хотіла народжувати у досвідченого лікаря. Причиною її звернення став слиз, який раптом почав виділятися на 37 тижні вагітності.

Лікар на прийомі обмежився кардіограмою і відправив пацієнтку додому. Однак через кілька днів дитина перестала рухатися. 26 липня Галині на прийомі в лікаря повідомили, що її малюк мертвий, і слиз був першою ознакою патології плаценти.

Володимир Лех, фото: Діло
Володимир Лех, фото: Діло

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вагітність у жінки була цілком нормальною, без ускладнень, і дитина мала бути здоровою.

27 липня жінці стимулювали пологи, і вона народила мертвого хлопчика вагою 3100 грам, зростом 54 сантиметри.

Спершу шокована жінка написала відмову від розтину, проте потім усвідомила, що щось не так – вона і дитина були здорові, чому ж немовля померло?

Свою вину лікар категорично заперечував, а в смерті дитини звинуватив матір. Він відверто ображав Галину.

«Вже тоді, коли стало відомо, що дитинка мертва, він постійно говорив, що у всьому винна я. Якби не я, то все би було добре…Жінка і так в горі, а він психологічно ще добиває», згадує породілля.

Результати УЗД, фото: Діло
Результати УЗД, фото: Діло

Коли жінка написала заяву у поліцію, образи посилилися: лікар натякнув, що 39-річна Галина вже стара для народження дитини, а він лікар зі стажем.

«Знаєте, він потім мені ще погрожував, ображав. Прийшов до мене в палату, після того, як я написала заяву, просив забрати її. Розказував, що він вже старий, а я ж ще народжу! Що інший лікар взагалі би до мене не приходив більше, і щоб я не забувала, що мені «взагалі-то 39 років». Також приходила директорка, Малачинська Марія, просити забрати заяву. Ще мені розказували, що я взагалі не у них мала лежати, наче це забирає відповідальність за трагедію. А після того, як я виписалась, Лех навіть не прийшов до мене, не дав рекомендацій – що мені робити, які таблетки пити…», - додає згорьована матір.

Після розголосу історії виявилося, що лікар і раніше ображав жінок, а одна з породіль, яка також втратила дитину, пригадала, що Лех звинувачував її в трагедії і обурювався, що вона приїхала з села.

Нагадаємо, що лікарні захлинаються від потоку підступних пацієнтів - "мертвих і живих розділяє шторка".

Як повідомляв портал Знай.uа, українців доставлять до лікарні вертольотом, хто зможе політати за гроші держави

Також Знай.uа писав, що українцям показали, як уберегтися від вірусу: прості речі, що рятують життя.