Просто з українських Карпат прийшли доволі тривожні новини. У селищі Микуличин (Івано-Франківська область) сталося масове отруєння в одному з таборів відпочинку. Інформація про кількість постраждалих дітей і дорослих надходить неоднозначна, називаються цифри від 10 до 20 осіб, з симптомами отруєння.

Є інформація, що діти в одному з комплексів відпочинку планували відсвяткувати випускний. Деякі відпочиваючі їхали до цього місця більше тисячі кілометрів. Батьки намагаються забрати дітей з табору достроково.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Також про дану подію повідомляє один з українських телеканалів у своєму сюжеті.

Повідомляється, що 21 підліток з Коростеня Житомирської області у супроводі п'яти дорослих 5 липня приїхали, щоб відсвяткувати випускний. В результаті 12 дітей і один дорослий опинилися в інфекційному відділення КНП "Яремчанського МЛ".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Отруєння в таборі відпочинку, скріншот: YouTube
Отруєння в таборі відпочинку, скріншот: YouTube

Медики встановили попередній діагноз-харчова токсикоінфекція. Стан постраждалих-середньої тяжкості. У хворих схожі симптоми-нудота, блювота, підвищення температури до 37,2 С, біль в животі, а у деяких – пронос.

Отруєння в таборі відпочинку, скріншот: YouTube
Отруєння в таборі відпочинку, скріншот: YouTube

"У дорозі діти вживали продукти харчування приготовані вдома і купували по дорозі. У готелі відпочиваючі вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі і приготовлену в закладі відпочинку", — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомляли, врятоване з смітника немовля у Франківську отримало ім'я на честь вулиці, де його знайшли - "Маленький Сухомлинський".

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерка хотіла зварити суп з курочкою, а отримала гниль у пакеті.

Знай.uа писав, МОЗ попереджає про небезпечні рослини в Україні: навіть дотик може викликати отруєння.