У понеділок, 28 червня християни відзначають початок Петрового посту. Цього року Петрів піст триватиме 2 тижні з 28 червня по 11 липня. Ці дні стануть підготовкою для всіх православних до святкування Дня апостолів Петра і Павла 12 липня.

Святі Петро і Павло були названі церквою первоверховними апостолами за любов і неколебиму вірність Ісусу Христу.

Їх проповіді допомагали людям знайти справжню віру. Тому в першу чергу Петру і Павлу моляться про зміцнення віри і про заступництво від злих помислів, діянь і бісівської сили. Також святим моляться про пошук свого призначення, про допомогу в роботі, про зцілення від хвороб.

Апостоли Петро і Павло
Апостоли Петро і Павло / Фото з вільних джерел

Петро і Павло допоможуть кожному зверненому дотримати весь час посту і знайти благословення Господа.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Молитва, яку слід читати 28 червня:

"О, святі угодники Божі, Петро і Павло, які присвятили своє життя вірі! Почуйте молитви наші і допоможіть нам за допомогою Господа боротися з беззаконням, необачністю і бідами. Допоможіть немічним силою своєї не розлучатися із свого покликання і любові Божої. За міцним заступництвом вашим просимо молити про прощення безмірних гріхів наших. Слава Отцю, і Сину, і Святому Духу. На віки вічні. Амінь".

Нагадаємо, раніше Петрів піст 28 червня - не менш суворий, ніж на Великдень: чого категорично не можна робити

Як повідомляє портал «Знай.иа» Петров пост-2021: що можна і чого не можна їсти в ці дні, повний календар харчування

Також «Знай.иа " писав, що Митрополит Онуфрій розповів, як потрібно молитися