Священник з Львівщини отець Володимир Ващук тяжко працював на заробітках аби змінити так звану місцеву "Долину смерті", де були непролазні хащі, міський туалет і місце збору місцевих п'яниць.

Зараз тут стоїть храм Пресвятої Богородиці Владичиці. Навколо храму - дитячі майданчики, прибрана затишна територія і дитячий шум. Щодня в Червоноградський оазис приходить чимало містян, передає “Еспресо.Захід“.

Для того, щоб побудувати храм і створити парафіяльний простір, отець Володимир довго працював на заробітках у Канаді. Йому доводилося класти плитку бути на будівництві та виконувати іншу тяжку роботу заради своєї цілі.

Фото: “Еспресо.Захід“
Фото: “Еспресо.Захід“

При церкві діє Катехитична школа, в якій навчається понад 500 дітей віком від 8 до 16 років. Також при храмі є художня школа, шаховий клас, курси для дошкільнят, заняття з логопедом і психологом, A ще уроки англійської мови. Храм став культурним та освітнім центром для жителів Червонограда.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Парафіяни і батько не забувають і про спорт. При храмі змонтували спортивний майданчик, поставили нові тренажери, обладнали душові та роздягальні, тому раді до занять спортом не тільки діти.

При храмі створили навіть власну пекарню. Вже протягом року хліб і здобу печуть y печах за європейським зразком.

Фото: “Еспресо.Захід“
Фото: “Еспресо.Захід“

"Прихід живий, коли він живий кожен день. Коли є шум, діти", - ділиться отець Володимир, який також щодня поруч з парафіянами.

У планах отця Володимира створити хлібну крамницю та будинок соціального служіння, де допомагатимуть безхатькам та жебракам.

Раніше повідомляли, молитва до Архангела Михаїла про прощення гріхів і заступництво: святі рядки для важкої хвилини.

Як повідомляв Знай.uа, яким було дитинство у наших предків 300 років тому: рання загибель, робота і безправ'я.

Знай.uа писав, ПЦУ опублікувала повний календар релігійних свят на Червень: від дня Всіх Святих до Трійці.