У Львові неподалік Високого замку, розташований старовинний будинок. Колись він належав заможній єврейській родині. Тому власниця квартири вирішила не змінювати інтер'єр та зберегла у домівці атмосферу 30-х років.
Цей історичний будинок знаходиться на вулиці Княжій, 16, передає "Суспільне Львів".

Екскурсію незвичним помешканням власниця квартири Клара Свєнціцька розпочала з кухні. Тут все залишилося автентичним, навіть меблі та сантехніка.

Фото: "Суспільне"
Фото: "Суспільне"

"Умивальник дуже красивий, люди, які розуміються на цьому, приходять і кажуть, що він своєрідний. Звісно, я не знаю, наскільки він цінний для суспільства, зараз стільки різних меблів і приладів. Але дуже зручний, це єдине, що я зможу сказати", — каже жінка.

Фото: "Суспільне"
Фото: "Суспільне"

Також на кухні збереглися старі батареї та котел, проте власниця каже, що ним користуватись не вигідно. Він в будинку лише для інтер’єру. У ванні — двері зі скельцями з візерунком паморозі та умивальник.

Колись у цій квартирі жили Анна та Зигмунд Галлети. Жінка згадує, що в 90-ті побачила чоловіка, який заглядав у вікна і хотів потрапити у квартиру. Коли жінка запросила його, він розповів, що тут жив його кращий друг з сім’єю.

Тоді на першому поверсі будинку була більярдна, там зустрічалась молодь. Зараз там квартири. У центральному приміщенні помешкання, за припущенням, була гардеробна — всі кімнати розташовані навколо неї.

Фото: "Суспільне"
Фото: "Суспільне"

Зараз цю квартиру виставили на продаж. Клара Свєнціцька назвала ціну — близько 250 тисяч доларів. Вона б хотіла, аби квартиру зберегли або ж відреставрували, проте гарантувати те, що інтер'єр залишиться колишнім за нових власників — неможливо.