Коли ти живеш довгий час в одному і тому ж місці, то не помічаєш, як воно змінюється, адже все тут для тебе звичне й буденне.

Перехреся Шевченка і Городоцької, 1980-ті роки
Перехреся Шевченка і Городоцької, 1980-ті роки

Місто Львів має свою унікальні історію, яка розвивалася не одне сторіччя. Тому завдяки старим світлинам вдається поринути у атмосферу минулого та побачити, як жили раніше. Такі фото міста поширює на фейсбук-сторінці Гриць Совків. Пропонуємо переглянути світлини, який вигляд мав Львів у 1980-х роках.

Біля готелю “Інтурист”, 1980 рік
Біля готелю “Інтурист”, 1980 рік

Як видно на фото тогочасного міста, тоді вже було багато архітектурних об’єктів, фонтан у центрі міста та курсували трамваї. Загалом за цей час місто не надто змінилося, особливо в центральній історичній його частині, проте все ж є деякі відмінності.

Центр Львова, 1980-ті роки
Центр Львова, 1980-ті роки

Хоча тоді як і зараз головним місцем для львів'ян та гостей міста була площа Ринок, тут завжди повно людей, як і 40 років тому, так і зараз.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Площа Ринок, 1981 рік
Площа Ринок, 1981 рік

Вулиця Підвальна, 1981 рік
Вулиця Підвальна, 1981 рік

Проспект Свободи, 1981 рік
Проспект Свободи, 1981 рік

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні