Неподалік Львова біля підніжжя гори Камули причаїлося мальовниче село Коцурів. Кажуть, що гора Камула - найвища гора між Уралом і Карпатами.

Попри невеличку площу це село має чим привабити. Його околиці заворожують та закохують у себе. У селі розташована мила церква початку XYIII–го століття, також тут є й нова сучасна церква, передає портал "Локальна історія"

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Також тут є й споруда, яка чимсь схожа на шотландський замок роду Маклаудів – товстезні стіни, вікна-бійниці. Звісно, що це ніякий не замок, але помріяти можна. Якщо спитати у місцевих жителів про цю споруду, то вони коротко скажуть "то шось панське".

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

– Добрий день! Бачу, що ви в нас ходите, фотографуєте. Хтів спитати куди йдете?

Я потиснув руку і розповів, що давно мріяв побувати у цьому славному селі. А ще хотів би знати, що то за споруда така на замок схожа.

– А... Та то панське шось.

Панське – значить те, що залишилось від пана, не людське. А якщо не людське – то його доля буде сумна.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Далі заходити у село місцеві жителі не радить, адже там тупик. Тому кажуть, що краще вийти на дорогу, або повернутися назад. А там вже за горою вже Перемишлянський район.

У прадавньому Звенигороді завжди чудово: на городищі, що круто піднімається над долиною, гуляє вітер, у небі шугають лелеки, довкола простір, краса і щастя. Життя видається легким і безжурним, хоч це й неправда. Варто подивитись на спрацьованих селян. Але вони дають собі раду, сподіваючись на краще дбають про сьогодні.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"