Сповільнити старіння - ідея "х" багатьох жінок. Виявляється, щоб виглядати молодше своїх років, необов'язково віддавати останні гроші косметологу чи пластичному хірургу: достатньо переглянути свій раціон і додати до нього один простий продукт - чорницю.

Ця ягода містить велику кількість флавоноїдів, які борються з ушкодженнями ДНК і сповільнюють вікові зміни в клітинах мозку, пише gazeta.ua. Дослідники з'ясували, що чорниця захищає від окисних і запальних реакцій різні області мозку, даючи змогу збільшити тривалість життя.

Експеримент проводили з мухами. Вдалося встановити, що плодові мухи живуть на 14% довше, якщо вони щодня отримують екстракт чорниці. Комахи також стали активнішими. Науковці пояснюють це підвищеною стійкістю до окислювального стресу.

Тим часом вчений з України знайшов "молекулу пам'яті" у карпатській квітці. В рамках дослідження вчений з'ясував, що радіола рожева здатна уповільнити процес старіння тварин, допомагає протистояти стресам, покращує пам'ять і здібності до навчання, а також надає позитивний ефект при лікуванні синдромів Альцгеймера і Паркінсона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Львівський Ботанічний парк перетворився на квітучу галявину: весна прийшла наперекір локдауну

Як повідомляв портал "Знай.uа", новий вид павука зачарував незвичайним видом: істота з мультфільму

Також, "Знай.uа" писав, що на місяць можна не летіти? Вчені знайшли у супутника Землі "хвостик" - це змінює все