Сьогодні, 22 травня, християни відзначають день пам’яті святої Рити Касійської. Дівчина, якій судилося стати святою, народилася у місті Роккапорена у 4-5 столітті нашої ери.

Через бідність її батьки змушували доньку до шлюбу з заможним, проте дуже жорстоким Паоло Манчіні.

Чоловік та обидва сини Рити не дотримувалися віри христової, однак сама Рита не відступала від церкви і робила все можливе, аби лише пом’якшити серце нелюба. Паоло не встиг змінити свого життя у кращу сторону, бо став жертвою підступних ворогів.

Сини оголосили вендету ворогам, прагнучи помсти за батька.

Скрін, фільм " Свята Рита з Кашии"
Скрін, фільм " Свята Рита з Кашии"

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Рита прагнула, щоб сини померли раніше, аніж встигнуть заплямувати свої руки кров’ю. Так і сталося – їхні життя забрала чергова епідемія.

Втративши чоловіка і синів, Рита пішла до монастиря, як і мріяла. Черниці не хотіли її приймати, однак вона дивом потрапила до середини і опинилася в одній із каплиць. Сестри-августинки сприйняли це як знак Господа і не стали йому суперечити. Рита залишилася жити і прислужувати при монастирі. За сильну віру Господь дарував їй на лобі рану, як від тернового вінця. Рана не гоїлася і дуже смерділа.

Скрін, фільм " Свята Рита з Кашии"
Скрін, фільм " Свята Рита з Кашии"

Коли Рита померла, рана перестала смердіти і почала приємно пахнути, а її тіло виявилося нетлінним. У 1900 році Риту Касійську канонізували, оголосивши захисницею всіх жінок та матерів.

Нагадаємо, що молитва батьків за дітей: як попросити про здоров'я і позбавити від хвороб свою кровинку

Як повідомляв портал "Знай.uа", година ангела-хранителя: коли молитися своєму захиснику в травні, кращі дні і час

Також, "Знай.uа" писав, що як молитися при сильній хворобі: знайдіть порятунок у Бога