У Львові відзначають Міжнародний день музеїв. Спеціально до цього свята близько 25 музеїв міста підготували нову програму для відвідувачів.
Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.
Так, стало відомо, що Львів разом з усім світом відзначає Міжнародний день музеїв. Для події у 2021 році Міжнародна рада музеїв ІСОМ затвердила тему: "Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення".

вулиці Львова, скріншот із відео
вулиці Львова, скріншот із відео

"Ми раді, що святкування Міжнародного дня музеїв у Львові знову стало можливим наживо. У вівторок більшість музеїв нашого міста відкриють свої двері для вільного відвідування. Це також гарна нагода підтримати музеї, зустрітись серед оновлених експозицій і виставок", – зазначають організатори.

Спеціально до теми "Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення", близько 25 музеїв міста підготували спеціальну програму, яка відтворює переосмислення стосунків між музеями та відвідувачами. Зазначимо, що ця програма включає лекції на свіжому повітрі, презентації нових виставок, оновлених експозицій, екскурсії з можливістю творення музейного простору особисто, квести для дітей, перегляд рекламних роликів музеїв.

Усі заходи відбуватимуться з дотриманням карантинних вимог. Детальніше ознайомитися з програмою заходів можна тут.

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"