У Львові у мікрорайоні "Рясне-2" місцеві побачили та сфотографували отруйних змій.

За словами серпентолога (спеціаліст із вивчення змій) Тараса Гринчишина головне пояснення тому, що у "Рясне-2" з’явилися гадюки, це те, що район розташований неподалік лісу, передає "Суспільне".

Змея
Величезна змія

"По-перше, зараз сприятливі погодні умови для гадюк, їх стає більше. По-друге, люди частково вторгаються на їхню територію. Було вирубано чагарники під лінією електропередач, де вони могли раніше існувати. І по-третє, розбудовується житловий масив, на території чагарників, торфовищ і т.д. Змії наближаються до людей”, — каже Тарас Гринчишин.

Тарас Гринчишин каже, що ці змії несуть найбільшу небезпеку дітям. Все через те, що отрута діє на невелику масу тіла. Тому найперше, що варто зробити, це прибрати територію довкола навчальних закладів, так щоб не було захаращеності. Адже на відкритій території змії з'являються менш охоче.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Будьте уважні в місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи до лісу краще надягати високе, щільне взуття, яку змія не прокусить.

У плазунів поганий зір і слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Якщо випадково побачили плазуна поруч з собою - не панікуйте, не наближайтеся і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
Перша домедична допомога після укусу змії — це промити місце укусу, хоча б слиною. Далі слід зняти усі предмети, які можуть перетискати кінцівку. Її бажано знерухомити. Ні накладати джгут, ні припікати не можна, адже це може бути шкідливо.