Молодший лейтенант Альона Романенко родом з Луганщини. Там дівчина закінчила середню школу та університет. Вивчилася на вчителя, але згодом раптом зрозуміла, що бажає пов’язати своє життя з військом. У 2019 році вступила до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

А 10 місяців тому прийняла танковий взвод у повітрянодесантній бригаді. І тепер вона командир танкового взводу окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, передає "Аrmyinform".

Фото: "Аrmyinform"
Фото: "Аrmyinform"

"У сім’ї нікого з військових не було, але чомусь так забажало моє серце. Тому вирішила випробувати себе. У моєму житті майже все відбувається спонтанно – у школі ніколи не думала про те, що стану вчителем, тим більше – біології. Ніколи не думала, що стану танкісткою. Завжди захоплювалася спортом, особливо волейболом, тенісом", - зізнається вона.

Вже на службі дівчина брала участь у командних змаганнях підрозділів ДШВ із гирьового спорту в Житомирі, де здобула перше місце у своїй ваговій категорії. Їй вдалося підняти 16-кілограмову гирю 100 разів. Дівчина зізнається, що це для неї стало справжньою несподіванкою, хоча вона багато тренувалася.
Коли у 2014 почалася війна Альона Романенко навчалася ще в школі. У той момент дівчина відчувала не аби який страх, бо вона з Луганської області й все відбувалося дуже близько.

"Усі ці жахливі новини, роздуми про те, що ж буде далі, як це все пережити – дуже болісна тема для мене і досі…", - зізнається вона.

Після завершення навчання у Львові підводили рейтинг курсантів – хто мав більше балів, міг самостійно обрати військову частину для подальшого проходження служби.

"З моїм хлопцем, із яким ми навчалися в одній групі, вирішили служити разом у десанті – він теж командир танкового взводу. Служимо в одній роті", - каже вона.

Нагадаємо, мирні мешканці гинуть від російських мін: ЗСУ змушені вжити найжорсткіших заходів. Мешканці українських населених пунктів гинуть від російських мін

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі путінські бойовики обстріляли вантажівку з українцями: кулі пройшли на виліт. За словами українських захисників, російські найманці вдалися до безпрецедентного порушення

Також "Знай.ua" писав, 7 років з першого великого бою під Слов'янськом: спогади військових про загиблих героїв. Якими були перші бої під Слов'янськом