29 квітня у Львові терміново прооперували дівчинку, з черева якої дістали пухлину вагою понад 1200 грамів. До лікарні українка звернулася через болі в животі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили працівники Дитячої лікарні на Орлика.

"Під час операції було виявлено пухлину, яка росла у жіночих придатках, вагою 1200 грамів. На час прибуття до лікарні пухлина вже тріснула, а її кров’янистий вміст вилився у черевну порожнину, що спричинило сильний біль. Під час операції пухлину було повністю забрано, а черевну порожнину просушено", - розповів лікар.

З його слів, через генетичну ваду у дівчинки можливо знижений больовий поріг і вона могла не відчувати, що всередині росте велика пухлина.

"Порушення 14-ї хромосоми у випадку цієї дитини – це затримка психологічного розвитку і знижений больовий поріг. Тобто, пухлина росла, але вона її не відчувала. Сьогодні дитина переведена з реанімації у загальну хірургію, вона добре харчується і отримує все необхідне лікування. Чекаємо на результати гістології. Окрім того, її консультували суміжні лікарі – гінеколог, онколог та нейрохірург. Адже проблема 14-ї хромосоми асоційована також з кистами головного мозку. Хоча наразі потреби у дообстеженні в даному напрямку не потрібне", - пояснив Юрій Колівошка.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що Ольга не захотіла видалити родимку, і це призвело до раку: тепер благає про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни засипають один одного квітами заради важко хворої дитини: "Весна врятує життя"

Також, "Знай.uа" писав, що пухлина мозку розділила життя маленького Владика на" до " і "після": батьки готові серце віддати