У четвер, 6 травня, львів'яни святкують 765-ту річницю з дня заснування свого міста.

У пресслужбі Львівської міської ради повідомили, що біля головного входу до Ратуші о 13:00 проведуть оновлену урочисту церемонію. Жодних масових заходів через карантин вирішили не проводити.

"Цього року вона буде особливою – ми зробимо новий офіційний церемоніал почесної варти з нагоди Дня міста. Ми впроваджуємо нову традицію, які свідчитиме про наші коріння державотворення. Ми звернемо увагу львів’ян на далекий 1300 рік, коли наша держава, Королівство Русі, була сильною, міцною, а місто Лева було столицею цієї держави. Цим церемоніалом ми хочемо звернути увагу львів’ян на витоки нашої державності та відзавтра впровадити в нашому місті почесну варту, яка є в багатьох європейських країнах", – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР, пише Варта.

Церемонія, створена за найкращими європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій, звертає увагу на 1300 рік та є продовженням мілітарних традицій Європи. Подія акцентує увагу на тяглості нашої державності, підкреслює спадковість державотворення від часів Королівства Русі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Благовіщення Пресвятої Богородиці: цілюща і рятівна молитва до Марії

Як повідомляв Знай.ua, Львівський священик емоційно звернувся до віруючих - біль у кожному слові: "ваш Бог схожий на Гаррі Поттера"

Знай.ua писав, потужна молитва за здоров'я дітей в розпал пандемії: Діва Марія, збережи найдорожчих.