На Львівщині через затікання води у приміщення школярі змушені навчатися у жахливих умовах.

Про це повідомляє Суспільне Львів.

Так, стало відомо, що школу у селі Прилбичі, яка розташована за 50 км від Львова, потрібно ремонтувати. Там замокла підлога, відсиріли комп’ютери та зіпсувалося шкільне приладдя. Усе через те, що під час реконструкції, яку там почали минулого року із добудови третього поверху, потік дах.

Фото:  Суспільне Львів
Фото:  Суспільне Львів

Варто зазначити, що у цій школі навчається 380 учнів. Найбільше вода знищила другий поверх. Аби на замоклих стінах не утворився грибок, їх самотужки почистили батьки школярів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

“Батьки самоорганізовувались – чистили стіни, тому що не хотіли, щоб діти залишались в приміщеннях, де вже було видно грибок. Підлоги були затопленні, з підлоги всю воду визбирували. Коронавірус – діти навчаються віддалено, то якось нас рятує, що діти не сидять в тих класах. Тут є небезпека, що дитина підхопить якийсь грибок”, — каже батько школяра Роман Дида.

Через те, що приміщення школи невелике, учні змушені навчатися у дві зміни. Тому, минулого року вирішили добудувати третій поверх. У серпні та вересні через значні дощі приміщення почало замокати.

Фото:  Суспільне Львів
Фото:  Суспільне Львів

У скільки обійдеться такий ремонт ще мають підрахувати. Для цього, за словами начальника відділу освіти Новояворівської ТГ Михайла Дороша, мають створити спеціальну комісію.

“Буде виїжджати комісія із залучення фахівців – інженерів, будівельників, фінансистів, де порахують, яка потреба коштів для здійснення ремонту. Аби діти, починаючи з 1 вересня могли зайти в нормальні приміщення, які відповідатимуть санітарним нормам”, — каже Михайло Дорош.

Нагадаємо, що українець защебетав Солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що у мережі показали туалети в середній школі в Київській області. Стеля у вбиральнях перебуває в жахливому стані при цьому тут немає перегородок.