На Львівщині священик дбає про дітей з інвалідністю. Про це повідомили на порталі "ZAXID.NET".

Священик із Золочева Михайло Сукмановський створив парафіянський будинок в якому піклується про десятки дітей з інвалідністю і робить все, щоб вони відчували себе повноцінними членами суспільства.

Почав священик з проекту для людей з синдромом Дауна або іншими ментальними порушеннями-майстерні з виготовлення свічок.

Крім цього в будинку священик побудував соляну кімнату і басейн. Діти живуть в громаді можуть користуватися ним безкоштовно. Для інших вхід платний. Виручені гроші йдуть на утримання будинку.

В даний момент священик піклується про 60-ти сім'ях, де є діти з інвалідністю. Віднедавна він возить їх у село Підгір'я, де стартував унікальний український проект - "Сироварня при педагогічній фермі".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Кадр з репортажу ZAXID.NET: YouTube
Кадр з репортажу ZAXID.NET: YouTube
Кадр з репортажу ZAXID.NET: YouTube

В рамках даного проекту Діти вчаться виготовляти сир і працювати на фермі, де живуть кози, вівці і навіть коні. Цей проект підтримав уряд Люксембургу і профінансував 60% всіх витрат.

"Тут йде навчальний процес. Тобто не десь там за партою з зошитом, а сюди ми можемо привозити, показувати техніку, овець, коней, поні. Що вони їдять, як вони пахнуть, як це молоко, яке потрапляє на стіл тут пахне, а як там смачно!" - розповів отець Михайло.

Нагадаємо, що безногий ветеран перетворив голі пагорби в густий ліс: "Продовжу садити до останнього подиху"

Як повідомляв портал "Знай.uа", львівських священиків просять "вправити мізки" селянам із сірниками: "Не паліть!"

Також, "Знай.uа" писав, що Кличко заговорив про жорсткий карантин на Великдень: "Інфекційний вибух..."