В місті Червоноград, що на Львівщині, мешкає отець Володимир Ващук. Цей неймовірний чоловік 15 років гарував за кордоном, аби збудувати власну парафію.

Отець Володимир очолює парафію пресвятої Богородиці в своєму місті. З часом священнослужитель побудував першу у Червонограді катехитичну школу та соціальну пекарню, йдеться в сюжеті НТА.

“Кожна людина має працювати і заохочувати інших. А священник тим більше, має давати приклад до праці своїм парафіянам. А не лише на словах – прийдіть бо ви зобов’язані. Ніхто нікому нічого не зобов’язаний” – розповідає отець.

Місце, де зараз розташована парафія, ще 20 років тому було занедбаним і закинутим. Там збирались асоціальні елементи населення.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

“Коли я сюди прийшов, тут не було нічого. Був пустирь, хащі, як кажуть в народі. Закинуте місце, де збирались наркомани і алкозалежні”, – розповідає отець Володимир.

Щоб створити парафію мрії, чоловік зняв рясу та поїхав на заробітки.

“В Канаду поїхав, заробляти гроші. Плитку клав, хліб пік, на пекарню ходив. Я мав заробляти гроші, оскільки прийшовши сюди, тут нічого не було. Людей на парафії було дуже мало. І треба було заробити гроші, попросити в українців в Канаді, достукатись до їхніх сердець. Ти заробляєш ті кошти чесною працею, пізніше привозиш сюди (в Україну – Ред.), пізніше бачиш результат і тобі стає приємно жити“, – каже отець.

За 15 років заробітків отець Володимир не полишив мрію, повернувся в Україну, та таки її реалізував.

“Воно все зроблене з любовю, з відданістю. Коли мене запитувались в Торонто українці, що для вас є та парафія? що ви за нею так вболіваєте, що збираєте кошти! Я казав, що це моя третя дитина“, – поділився отець.

Нагадаємо, що у Києві горе-мати морила голодом 6-річну дитину: "сусіди почули моторошні крики"

Як повідомляв портал "Знай.uа", українець отримав інвалідність через лікарську помилку: "Випадково вирізали око"

Також, "Знай.uа" писав, що маленька харків'янка ледь не позбулася пальців у школі, вчителі відмахнулися - "Переживе"